Skip links
Home » Over

Over Fanny Wieringa

“Ik werk vanuit mijn hoofd én mijn hart”

Fanny Wieringa, oprichter van Financiële Coaching Nederland: “Eigenlijk laat mijn logo al een beetje zien waar ik voor sta. Je kunt er met een beetje fantasie een pijltje omhoog in zien: ik zoek uit, adviseer en wijs de klant de weg naar mogelijke oplossingen. Maar je kunt er ook een liggend hartje in zien. Ik heb hart voor mijn werk en ik kan dit werk ook alleen maar doen als ik elke keer weer oprecht mijn hart open stel voor iedereen. Vaak zijn mensen door een onhandige of ondoordachte beslissing in een nare financiële situatie beland. Soms zelfs buiten hun schuld. Voor mij telt alleen dat degene die om hulp vraagt oprecht probeert om eruit te komen. Ik kom met ideeën, adviezen en mogelijke oplossingen, maar we zetten het pas echt door als we daar samen ‘ja’ tegen zeggen.

Fanny Wieringa

+31 (0)6 826 527 03 fanny@financiele
coachingnederland.nl
3S4A2501
Contact opnemen

“Fanny werkt niet volgens een strak, vast plan. Ze levert ieder keer weer maatwerk en geeft veel persoonlijke aandacht. En dat werkt!”

Ik help, maar de ander ‘doet’ het. Ik zorg dat er overzicht komt, soms wat financiële ruimte maar altijd een klein beetje extra lucht. De ander moet zorgen dat er geen nieuwe schulden bij komen en zich aan onze afspraken houden. Het moet wederzijds goed voelen, dat is werken vanuit je hoofd en met je hart.

FCNL doet veel meer dan een gemiddelde budgetcoach of schuldhulpverlener. Als zelfstandige onderneming zijn we bijvoorbeeld niet gebonden aan de wetten en regels die door de overheid aan gemeenten worden opgelegd. Onze hulpverleningstrajecten noem ik daarom ook liever financiële coaching, want de trajecten omvatten veel meer dan alleen budgetcoaching. Ik mag mijn volledige ervaring en netwerk inzetten en benutten.

Ik ben ooit begonnen als schuldhulpverlener. Ruim 22 jaar heb ik op allerlei manieren mensen met hun schulden geholpen: denk aan budgetbeheer, trainingen aan groepen inwoners van een gemeente, schuldhulpverlening aan specifieke doelgroepen zoals dak- en thuislozen, inwoners met GGZ-problematiek en mensen in de reclassering. Ook heb ik in een team van wooncorporaties en deurwaarders samengewerkt om te voorkomen dat mensen uit hun huis gezet zouden worden. Ik zag daardoor nog meer hoeveel impact schulden op iemands leven kunnen hebben.
Mijn ervaring is dat het daarom krachtiger werkt als je niet alleen naar de financiën kijkt, maar het hele plaatje erbij betrekt. Financiële zorgen staan vaak niet op zich, maar zijn meestal een onderdeel van een (groter) probleem. En het voelt hartverwarmend als we samen zo’n overzicht en oplossing kunnen regelen, zodat er weer zicht is op een financieel gezond en zelfstandig leven!”

profiel fanny

“Fanny weet gewoon heel erg veel van financiën en het omgaan met schulden. Ook de aansluiting bij onze werknemer is top!”

Chat openen
Welkom bij Financiële Coaching Nederland 👋 Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!