Skip links
Home Ā» TerugblikšŸ’œ

TerugblikšŸ’œ

In januari vind ik het leuk om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Het was een bewogen en pittig jaar met de zorg voor mijn ouders en het overlijden van mijn vader. In augustus ben ik gestopt met mijn baan als schuldhulpverlener bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De zorg, mijn baan en eigen bedrijf waren iets te veel van het goede. Het was een spannende stap maar zeker een goede stap. Er kwam iets meer rust in mijn leven en ruimte voor mijn bedrijf. Meer tijd om de fundering van mijn bedrijf nog steviger te maken.

Zo heb ik de software van Smart FMS aangeschaft en de opleiding gevolgd. Dit blijkt een goede investering, alle rapportages, budgetplannen, schuldenoverzichten en documenten staan overzichtelijk op 1 plek. En het werkt perfect voor mijn budgetbeheerklanten.

Budgetbeheer kwam min of meer toevallig op mijn pad, ik heb hier veel ervaring mee opgedaan bij de gemeente Den Haag en in mijn privĆ© leven. De combinatie van financiĆ«le coaching/schulden regelen EN budgetbeheer is zoā€™n goede combi. Inmiddels doe ik dit voor een aantal klanten (particulier en zakelijk). Er is zo snel overzicht, inzicht en rust op deze manier. En met het programma van Smart FMS kunnen klanten via een app zelf meekijken op hun rekening en ook vooruitkijken. De bedoeling is om het beheer tijdelijk te doen en klanten te leren hoe ze het in de toekomst zelf kunnen doen.

De financiĆ«le hulp die ik geef aan mijn mensen is zo afwisselend en maakt het werken erg leuk. Zo heb ik iemand geholpen met het openen van een convenant rekening omdat hij niet meer bij zijn inkomen kon komen nadat de bank zijn bankrekening had geblokkeerd. Ik help met uitrekenen van de beslagvrije voet. Een andere keer zoek ik bergen post uit en maak hier een overzichtelijke administratie van en bedenk plannen. En soms help ik alleen maar om overzicht te geven en laat zien hoe je kan sparen. Wat is echt nodig, wat is een keuze en waar kies je voor? Wat ik altijd doe is luisteren, waar loopt je tegenaan, wat heb je nodig, wat heb je zelf al gedaan en belangrijker waar wil je naar toe en wat is daarvoor nodig. Er is geen traject hetzelfde en mijn hulp is altijd anders en dat maakt mijn werk uitdagend en afwisselend.  

Bij Pro Industry kwam een leuk artikel over mij en mijn bedrijf op hun website en socials. En het portret in de Linda was absoluut een hoogtepunt. En hoe leuk is het dat mijn website (dank Justin van Dongen van JKC Media) door een journalist van de Margriet is gevonden en mijn financiƫle expertise is gevraagd over een onderwerp. Dit stukje komt in de Margriet Extra van februari 2024.

ā€œFanny weet gewoon heel erg veel van financiĆ«n en het omgaan met schulden. Ook de aansluiting bij onze werknemer is top!ā€

Chat openen
Welkom bij FinanciĆ«le Coaching Nederland šŸ‘‹ Stuur bij vragen of opmerkingen gerust een berichtje via WhatsApp!